Top

Black Beans Pasta with Garbanzos

Para quem adora massa mas evita glúten nem sempre é fácil encontrar uma alternativa saudável porque infelizmente a maioria das variantes existentes no mercado (quinoa, lentilhas) têm sempre 70-80% de trigo na mesma, e acaba por ser marketing enganoso! Esta é uma excelente opção que podem encomendar do site da Prozis, e é mesmo apenas de feijão preto! Se souberem de alguma outra alternativa partilhem!

Ingredientes (deu para 3 doses):

- 1 embalagem de massa de feijão preto

- 1 lata de grão (ou 1 chávena de grão demolhado e cozido)

- 1 colher de sopa de azeite

- 1 abacate

- 1 tomate maduro

- 30g de cajus crus

- 1 colher de chá de paprika

- 1 colher de chá de cominhos

- 1 ramo generoso de coentros

- 1 dente de alho

Preparação:

1. Cozer a massa de feijão preto em água a ferver por 10 a 12 minutos.

2. Num wok juntar o azeite, coentros, dente de alho picado, o grão (já cozido), as especiarias, uma pitada de sal e o tomate cortado em cubos. Deixar apurar em lume brando cobrindo com uma tampa.

3. Quando a massa estiver cozida adicionar ao wok e envolver bem.

4. Numa frigideira colocar os cajus e deixar torrar levemente (atenção que queimam rápido)!

6. Juntar os cajus torrados ao wok e desligar o fogão.

Servir com abacate e coentros picados!

Dica: A massa fica boa assim, mas para quem gosta de mais molho podem fazer um molho de tomate ou juntar leite de côco! Fica óptimo também!

Bom Apetite!

R.

16507531_10211887966459056_1992213831_n

English Version

For people who love pasta but avoid gluten it’s not easy to find good alternatives, unfortunately most varieties that exist in our supermarkets (like quinoa or lentils pasta) have 70-80% of wheat, just bad propaganda!

This black bean pasta is a great option, and it that can be ordered from Prozis website! If you know any other alternative please share it with me!

Ingredients (for 3 servings):

- 1 package of blackbean pasta

- 1 can of chickpeas (or 1 cup of soaked and cooked ones)

- 1 tablespoon of olive oil

- 1 avocado

- 1 ripe tomato

- 30g raw cashews

- 1 teaspoon of paprika

- 1 teaspoon of cumin

- 1 generous sprig of coriander

- 1 clove garlic

Cooking Time:

1. Cook the pasta in boiling water for 10 to 12 minutes.

2. In a wok add the olive oil, coriander, shopped garlic, chickpeas (already cooked), the spices, a pinch of salt and the tomato cutted into cubes. Let it cook over low heat, covering with a lid.

3. When the pasta is ready, added it to the wok.

4. In a frying pan place the cashews and let them roast lightly (attention it burns easily)!

6. Add the roasted cashews to the wok and turn off the heat.

Serve with avocado and freshly chopped coriander!

Tip: The pasta is great like this, but for those who like more sauce you can make a tomato sauce or add coconut milk! That’s delicious too!

Enjoy it!
R.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!