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Super Pancakes

Porque é que esta receita de panquecas é diferente? Porque está recheada de super alimentos!

Ingredientes:

- 2 colheres de sopa de farinha de amêndoa

- 3 colheres de sopa de farinha de banana (rica em magnésio)

- 1 colher de sopa de baobab (rica em vitamina C, zinco, potássio)

- 1 colher de sopa de lucuma (rica em ferro e zinco)

- 1 ovo

- 1 banana pequena esmagada

- 1 pitada de canela a gosto

Hora de Cozinhar:

1. Esmagar a banana com um garfo, adicionar a canela em pó e envolver bem!

2. Numa taça colocar todos os ingredientes sólidos e envolver bem.

3. Separar a gema da clara, adicionar a gema aos sólidos, juntamente com a banana esmagada. Reservar a clara.

4. Envolver bem o preparado anterior, se sentirem que tem grumos passem com a varinha mágica ou no liquidificador, mas normalmente não há necessidade.

5. Bater a clara até formar uma espuma branca, juntar à mistura envolvendo bem.

6. Numa frigideira antiaderente bem quente colocar duas colheres de sopa para fazer cada panqueca. Repetir o processo até terminar a massa.

Podem também adicionar sementes e mel (máximo 1 colher de sopa) à confecção destas panquecas ficam mais crocantes e doces!

Bom Apetite! 
R.

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English Version

Why is this pancake recipe different? Because it’s full of super foods!

Ingredients:

- 2 tablespoons of almond flour

- 3 tablespoons of banana flour (high in magnesium)

- 1 tablespoon of baobab (rich in vitamin C, zinc, potassium)

- 1 tablespoon of lucuma (rich in iron and zinc)

- 1 egg

- 1 small banana

- a pinch of cinnamon

Cooking Time:

1. Smash a banana with a fork, add cinnamon powder and bring all the flavour together!

2. In a bowl put all the solid ingredients (flours) and mix it.

3. Separate the yolk from the white egg, add the yolk to the solids along with the banana. Reserve the white egg!

4. Stir it till you get an homogeneous mixture, if you feel that you have lumps use the food processor, but normally there is no need.

5. Beat the white egg until it forms a white foam, add it to the mixture and stir it well.

6. In a nonstick skillet put two tablespoons of the mixture to make each pancake. Repeat the process till you finish!

You can also add seeds and honey (maximum 1 tablespoon) to make pancakes more crispy and sweet!

Enjoy!
R.

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